Home
  Stefan Öhrman
Fotograferare m.m.
 
 

 

Med mina bilder vill jag bland annat visa på de fantastiskt vackra saker som finns att se runt omkring oss om vi bara tar oss tid att, inte bara titta utan också, se och uppleva det.

Skönhet som vi allt för ofta missar att uppleva för det är så vanligt, bilder som bara glider obemärkt förbi.

Eller ännu värre när våra fördommar och fobier får oss att tro att det är så otäckt, äckligt, farligt eller hemskt att vi genast vänder bort blicken, jagar bort det eller slår ihjäl det när det kommer nära. 

 

 

 

 

Jag. Foto: Harhoff 2009Jag heter Stefan Öhrman och föddes i den här kroppen i Göteborg i mitten av förra seklet, men bor numera utanför Hedesunda i Gästrikland. Jag har varit en andlig sökare hela mitt liv och mitt arbete med mig själv de senaste åren har gett mig nya insikter och kunskaper som gjort att jag kunnat bryta med gamla tankemönster och mitt gamla sätt att leva. Detta i sin tur har lett till en förvandling, inte av Stefan utan, av medvetandet och det liv jag lever.

 

 

Sedan ett antal år arbetar jag med människor med drogrelaterade problem och beroendesjukdommar, på en "akutvårdsavdelning" på St. Görans Sjukhus, i Stockholm. Jag är även verksam inom Hedesundavävarna och på Skaparbyn i Hedesunda. Hedesundavävarna är en organisation som håller på med framför allt konstnärlig verksamhet med barn och ungdomar. På vår kurs- och lägergård Skaparbyn anordnar vi läger och kurser i alla konstnärliga språk; fri bildvävning, måleri, mosaik, keramik, måleri, folkmusik och givetvis foto.

 

I det nya årtusendet har jag tagit upp mitt fotograferande på allvar igen och har haft förmånen att få visa mina bilder på utställningar flera gånger. Den här hemsidan kommer mest att handla om just detta, mitt fotograferande men framför allt mina bilder.

Stefan

 
Uppdaterad torsdag, 18 oktober 2018